E-CIGARETT ESSENTIALS

Den e-cigarett uppfanns av en kinesisk apotekare 2003 och ursprungligen marknadsförs som en medicinteknisk produkt för att hjälpa lång tid rökare sluta eller minska sin tobak vana. Enheten simulerar upplevelsen av att röka utan skadeverkningar förknippade med tobaksrökning.

Liknar luftfuktare eller nebulisatorer, e-cigaretter har plast-och metallkomponenter. Den andra innehåller värmeelement som förångas e-vätska så att det kan inhaleras.

I de flesta designer, är sprejflaska utbytbara eftersom den använder trådar som bränner ut efter lång användning. Denna del går på uppladdningsbara Li-ion eller utbytbara alkaliska batterityper.

Den e-vätska, eller e-juice, är koncentratet som skapar ångan när den placeras på sprejflaska. Ofta säljs separat i patroner eller kapslar som möjliggör enkel påfyllning, de flesta lösningar innehåller nikotin. Formuleringen varierar från noll till låg-och mellanregistret, samt hög och extra hög doser.

I e-vätskan finns i olika smaker. Majoriteten av lösningar imitera rökiga och rostade smaken av tobak, medan vissa efterlikna mentholated smaker.

För att tilltala den yngre publiken, vissa leverantörer erbjuder smakvarianter inklusive de mer populära kaffe, choklad, läsk, och vanilj. Äpple, apelsin, citron, jordgubb och melon är bland de fruktiga smaker som kan köpas på specialmaterial läktaren. Smaken av nikotinet kan sättas till den flytande lösningen genom att lösa den till propylenglykol, vegetabiliskt glycerin, eller polyetylenglykol 400. De tre är vanliga livsmedelstillsatser som används i många recept och farmaceutiska formel, och tolereras väl av kroppen.

Olika livsmedel och farmaceutiska byråer runt om i världen är fortfarande oense om hur kroppen kan tolerera de kemikalier som e-cigaretter kan innehålla. I själva verket är de inte ens säker på om de kan klassificera produkten som en cigarett eller en medicinteknisk produkt. Till exempel har USA meddelade nyligen att man kommer att klassificera och reglera e-cigaretter som en gemensam tobaksprodukt, men har inte utfärdat ett förbud. Å andra sidan, har Nya Zeeland hävdade att anordningen är säkrare än röktobak.

Världshälsoorganisationen anser inte elektronisk cigarett är en legitim terapi för att sluta att röka, men inte utesluta att det skulle kunna vara en användbar upphörande stöd.

På konsumentsidan, har tidigare kedjan rökare gett sina vittnesbörd om effektiviteten av enheten. Många bekräftar att enheten kan ge nikotin surr utan de dåliga effekterna av tobak. De beteendemässiga aspekterna av rökning tas också upp. Jämfört med nikotinplåster, kan rökare inneha och puff, och andas ångan som ser ut som rök.

De flesta modeller är även förpackade och utformad för att likna populära Philip Morris och Lucky Strike märken. Andra kommer i cigarr former och har krönen av populära tabacaleras i Europa och Sydamerika.

Vad är förvisso känt om e-cigarett är att deras kvalitet fortsätter att förbättras och att det hjälper redan en hel del sedan länge rökare. Om du planerar att sluta missbruka, kan du kolla själv vad som sagts om enheten eller slå på en och prova några bloss.

Johnny Ferguson gillar att gå till den nya butiken peoplesmoker efter ett möte på konferensrummet eftersom det skrämmer cheferna. Han hoppas att de inte reda på att han gillar glass smaksatt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *